Organisch: il circolo olijfolie is een gecertificeerd biologisch product volgens de EU Organic Regulation. We gebruiken geen pesticiden en richten ons op puur mechanische verwerking om ervoor te zorgen dat onze olie geen chemische residuen bevat.

Vroege oogst: il circolo olijfolie wordt vroeg in het jaar geoogst, waardoor de oogst weliswaar lager uitvalt, maar wat een bijzonder aromatische olie oplevert. De oogst gebeurt met de hand en de olijven worden nog op dezelfde dag verwerkt in de nabijgelegen oliemolen om de gisting te minimaliseren.

Extra vergine: il circolo olijfolie is afkomstig van de eerste persing van monocultivar olijven. Het wordt koudgeperst met een modern extractieproces van minder dan 27 °C en wordt daarna puur mechanisch gefilterd (geen chemische filtering).

Kwaliteitscontrole: het volledige productieproces van il circolo olijfolie, van teelt tot bottelen, staat onder onze eigen controle om de beste kwaliteit te garanderen. Onze olijfolie is 100% Siciliaans. Pas wanneer de flessen zijn verzegeld verlaten ze de oliemolen en de regio rond Noto.

One-Farm-product: il circolo olijfolie komt exclusief van onze eigen olijfgaard bij Noto in het zonovergoten Zuid-Sicilië en wordt niet gemengd met olijfolie van andere producenten.